Club kleuren

Cricket meets Golf

Aan de start van dit jubileumjaar stond op 8 juli 2021 het eerste evenement op de planning. Na een geslaagde editie van vorig jaar voltrok de strijd zich ditmaal in de regio Amsterdam. Onder leiding van teamcaptains Mark Jonkman en Daan Vierling werd er gestreden om de ‘Cricket meets Golf trofee’ op golfcentrum De Hoge Dijk en op VRA.

Het speelveld kende een mooie mix van jong en oud en er werd in 4 flights in een matchplay four-ball-better-ball format gespeeld. In ons gezelschap komt het nog wel eens voor dat spelers uitvallen, maar dit keer was de boosdoener niet de leeftijd of een te laag testosteronniveau door een nieuwe vriendin, maar een niersteen. Jonge hond Tonny Staal werd op hole 1 gevloerd door steken in zijn milt, waardoor er een ambulance en een morfine spuit aan te pas moest komen. Eindelijk begreep Tonny hoe zijn teamgenoot en medevogel Olivier Klaus zich voelt als hij op zaterdag naar een festival gaat. Door deze uitvaller was voorzitter en teven ambulancebroeder Steven de Bruin genoodzaakt om mee te gaan naar het ziekenhuis, waardoor team Jonkman met twee man minder aan de start verscheen.

In de eerste flight voltrok zich een captaincy strijd waar hard werd gestreden om het eerste punt. Captain Mark Jonkman kwam snel 2 up voor, maar kon het goeie spel niet volhouden waardoor op Hole 17 Captain Daan Vierling met de punten in de tas het clubhuis binnen liep. De toon was direct gezet!

In de tweede flight speelde medeorganisator Edo de Jongh met “Mister Golf” HJ de Lange tegen Paul van Meekeren Sr. en “duikboot” Govert Trappenburg. De snelle links arm en youngster van Quick was op tik, waardoor de sigaar van Edo helaas geen overwinningssigaar werd. Tussenstand Jonkman 0 – Viering 2 punten.

In de derde flight moest Ed van Nierop de punten gaan pakken voor team Jonkman. Door een valse start met Tonny Staal moest Ed alleen verder spelen waardoor hij naar eigen zeggen 18 holes speelde in plaats van 9 holes. Volgens Ed lag het aan de vermoeidheid, maar volgen Max de Bruin en Olivier Klaus lag het aan hun briljante spel dat zij er met de overwinning vandoor gingen. De wedstrijd werd op dat moment in het voordeel van team Vierling beslist.

In de laatste flight lag alle druk op de schouders van nestor Jaap Vogelaar. Ook Jaap was genoodzaakt alleen te spelen omdat teamgenoot Steven de Bruin fungeerde als ambulancebroeder. De tegenstanders Huib van Walsem en Sebastiaan Braat roken bloed en hadden al snel de overhand. Ook de laatste flight van team Jonkman moest het onderspit delven, waarmee de eindstand kwam op team Jonkman 0 – team Vierling 4. Winnen is belangrijk, maar na een lange lockdown was het positieve dat we weer samen waren met een perfect mix van jong en oud, prachtig weer en daarmee een zeer geslaagde eerste helft van de dag beleefden.

Tot slot ging captain Daan Vierling nog naar huis met de longest drive, waarbij een houten 3 genoeg was. De neary werd niet geslagen, maar de laatste fles Provence rosé werd toch uitgereikt aan Jaap omdat hij als best geklede Vogel(aar) de baan doorging!

De tweede helft bestond uit een bruisende 15 over wedstrijd waarbij beide teams werden versterkt door Nederlands elftal spelers en A-spelers Bas de Leede, Philippe Boussevain en Olivier Elenbaas. Tevens deden twee locals mee van VRA Shirase Rasool en Frederik ten Kate.

De toss werd zonder munt afgehandeld waarbij Team Jonkman eerst ging bowlen.
Ed van Nierop had meteen een goede battle met Paul van Meekeren waarbij de eerste als laatste mocht lachen. Echter begon daarna het batting geweld van Team Vierling waardoor een hoog totaal werd behaald. Phillippe Boissevain (20) Huib van Walsem (13) Govert trappenburg (35) Olivier Klaus (31) Olivier Elenbaas (18*) en Sebastiaan Braat (30*) behaalden allemaal dubbele cijfers.
Hiermee kwam na 15 overs een score van 158 op het bord te staan.

Een zware kluif voor de mannen van Jonkman, desalniettemin begonnen zij vol goede moed aan de chase. Voorzitter de Bruin en captain Jonkman openden voortvarend maar helaas konden de heren geen partnership omzetten in een goed platform. Steven (33) spartelde nog wat tegen. Ook Ed (15) beet van zich af. Captain Jonkman wachtte wellicht te lang met zijn troef Bas de Leede (28) die op het eind van de innings er nog alles aan deed om dichtbij te komen maar helaas was het kwaad al geschied en kwam Team Jonkman tot 125 runs.

De dag werd afgesloten met speeches van de voorzitter, nieuwe gezichten en de organisatie, maar bovenal met een overheerlijke BBQ onder leiding van Layla en haar toppers. Bij deze willen wij VRA bedanken als perfecte gastheer.

Al met al een geslaagde dag waarin het zeer leuk is om de mix tussen “jong en oud” te zien.
Vanuit de organisatie hopen we dan ook de dag volgend jaar met nog meer vogels te ervaren.
Tegen die tijd kunnen wij met elkaar terug- en vooruitblikken op de andere hopelijk net zo geslaagde Flamingo lustrum-evenementen.

Wij zien jullie graag daar graag!

 

Namens de organisatie,

Mark Jonkman
Daan Vierling

 

Bekijk de foto's
FaceBook logo
LinkedIn logo
Instagram logo