Club kleuren

Flamingo-dameswedstrijd verslag & foto's

Zaterdag 12 september was het dan eindelijk zover: de eerste Flamingo-dames T20!

Op het prachtige veld van Groen-Geel in Wassenaar namen de Flamingo's het op tegen de Vreemde Vogels, een combinatieteam van Nederlands elftal-speelsters en enthousiaste cricketsters. Na een lekkere kop koffie en een heerlijk stuk zelfgebakken taart werden de Flamingo-caps uitgereikt aan alle aanwezige leden en werd onder toeziend oog van umpires Jacques Mulders (overigens volledig in stijl in Flamingo jasje!) en Akbal Mohamed getost.

De Flamingo's wonnen de toss en besloten om te gaan batten. Het openingspartnership van 51 runs in 9 overs van Babette de Leede en Annemijn Thomson gaf de Flamingo's een vliegende start. De runs bleven komen door het snelle runnen van Tjitske Maathuis en het partnership van 34 runs in 4 overs van Babette en Robine Rijke. Door een prachtige vang van Annemijn van Beuge werd dit doorbroken, waarna Willemijn Vorderman-Jansen, Meike Lubbers en Caroline de Lange tot de laatste bal scherp bleven runnen. De Flamingo’s kwamen hiermee uit op 109 voor 6. Wickets waren er voor Hannah Landheer (2-18-4), Frédérique Overdijk (1-19-3), Cher van Slobbe (1-21-3) en Marloes Braat (1-8-3).

Na een gezonde snack en een korte warming-up begon de tweede innings, inmiddels in een heerlijk zonnetje. De Vreemde Vogels verloren al snel de eerste wickets door sterk bowlen van Caroline de Lange (3-11-4) en Esther Corder (1-15-4). Gelukkig pakte de middle order het weer op. Zo maakte Annemijn van Beuge 29 runs, Hannah 15 en Mandy Kornet 11. Maar door íets te risicovol runnen en strak fielden van de Flamingo's (5 run outs!) kwamen de Vreemde Vogels niet verder dan 90 runs.

Na afloop van de wedstrijd was het tijd voor een borrel en een Indisch buffet. Hans Peter van Arkel (uiteraard ook in Flamingo-jasje) nam het woord namens het bestuur van C.T.C. de Flamingo's en stond stil bij deze historische dag. Daarna werd de Flamingo Female Award (wisselbeker voor de beste speelster) door het eerste Flamingo-dameslid, tevens KNCB-voorzitter, Betty Timmer uitgereikt aan Babette, die met 51 runs, een stumping én een caught behind de beste prestatie had neergezet. De runner-up prijs ging naar Annemijn van Beuge. Nogmaals gefeliciteerd dames!

Al met al was het een zeer geslaagde dag! Het was een goede wedstrijd, de sfeer was gezellig en het eten was heerlijk! Dit heeft geleid tot maar liefst 9 nieuwe damesleden én een nieuw commissielid: Babette de Leede komt de Damescommissie versterken! Ook hebben verschillende dames aangegeven te willen helpen met het organiseren van Flamingo-dames evenementen. 

Dit alles was natuurlijk niet mogelijk geweest zonder de steun en sponsoring van C.T.C. de Flamingo's, de inzet van de umpires Jacques en Akbal, de goede zorgen van Bea van Groen-Geel en natuurlijk alle enthousiaste speelsters én supporters!

Namens de damescommissie willen wij iedereen nogmaals bedanken!
Wij kijken nu al uit naar volgend seizoen!

Tot dan!

Groeten,

Willemijn, Babette en Denise
Damescommissie C.T.C de Flamingo's

Bekijk de foto's
FaceBook logo
LinkedIn logo
Instagram logo