Club kleuren

Flamingo's vs Quidnuncs op HCC - 28 juni 2018

Donderdag 28 juni -  Flamingo’s vs Quidnuncs Cricket Club
 
Op donderdag 28 juni jl. stond een 40 over wedstrijd op het programma tegen de Quidnuncs CC (Cambridge Blues old boys). Veel van deze jongens hebben ondertussen goede banen in de city, maar zijn tijdens hun studiejaren uitgekomen voor Cambridge University.  Ze moeten de wedstrijd tegen Oxford University gespeeld hebben om zich een “Blue” te mogen noemen en lid van de Quidnuncs te mogen worden!
De verschillende Engelse UCCE’s spelen gedurende het seizoen op hoog niveau onderling en mogen pre-season aantreden tegen county teams.
 
Na een gewonnen toss besloten de Flamingo’s te batten. 
Captain Steven de Bruin en Flamingo-qualifier Gerrit te Boekhorst (16 jaar) openden de innings. Na een solide opening met een stand van 66 na 17 overs verloor Steven zijn wicket voor een persoonlijke score van 35 runs.
 
Jay Bista - opening batsman van Mumbai en dit jaar als coach uitkomend voor Quick Haag - had op woensdag als ‘last minute ringer’ voor HCC al een weergaloze century van 49 ballen op de mat gelegd.  Jay ging zonder problemen verder waar hij gisteren verbleven was en wist met zijn “wristy play” zeer gemakkelijk de boundary te vinden. Zijn partners hadden het echter lastig met de drie left arm spinners en verloren op softe wijze, allemaal gevangen tussen mid-on en covers, hun wickets.
 
Met een score van 107-5 na 27 overs leek de wedstijd zeer in balans.
Batsman nr. 7 Brandon Clover ondersteunde Jay goed en droeg met 17 persoonlijke runs goed bij. Jay zelf wist in de laatste overs nog te versnellen en ging in de laatste over run out voor een sublieme 80 runs van 63 ballen.  Terecht werd Jay door onze Engelse vrienden omgedoopt tot “little Sachin”. 
De Flamingo’s kwamen uiteindelijk tot een totaal van 193 runs na 40 overs. Gezien het relatief trage outfield was de inschatting dat dit totaal een par score was. Pick of the bowlers voor Quidnuncs was Khan met 2-36.
 
Na een goed verzorgde lunch startten VCC opening bowlers Brandon Glover en Yassir Hameed met veel energie.  Brandon Glover (Ex Zuid Afrika U19) startte zelfs met een zeer agressieve spell, waarbij hij in de eerste over opening batsman Emerton twee keer wist te raken. Emerton counterde echter sterk met een paar mooie squarecuts voor vier. Aan de andere kant moest swingbowler Yassir Hameed in zijn ritme komen, echter in zijn 3e over was hij on the spot en viel het ene na het andere wicket. Éen van deze wickets betrof een geweldige slipvang van wederom Jay “little Sachin” Bista.
 
Op het scorebord stond 44-5 na 10 overs en hiermee leek deze wedstrijd maar één kant op te gaan. Opening batsman Carty en nr. 7 Webster herpakten zich echter met een knap partnership. Met name Carty maakte korte metten met onze bowlers en versnelde naar een persoonlijke score van 92.  Met dit geweldige partnership van 44-5 naar 160-7 was de wedstrijd in het bestek van 15 overs volledig gekanteld.
 
Door het terugbrengen van Brandon Glover hoopten de Vogels de tail alsnog op te kunnen rollen. Glover wist het wicket van nr. 9 Slate nog te pakken, maar kon verder helaas geen verdere breakthrough’s forceren.
 
Uiteindelijk wisten de Quidnuncs het totaal van de Vogels in de 34e over te passeren. Kritisch gekeken hadden de Flamingo’s deze wedstrijd niet mogen verliezen, maar helaas zijn dit soort uitkomsten ook part of the game. 
Hameed eindigde met indrukwekkende cijfers van 4-29.
 
Samenvattend een geweldige dag cricket die werd afgesloten met een zeer gezellige BBQ en gedeelde pitchers met onze nieuwe cricketvrienden.
Wij zijn ervan overtuigd dat er mooie nieuwe cricketbanden met de Quidnuncs zijn gesmeed. Streven is om bij een volgende Flamingo UK tour een wedstrijd te spelen op het illustere Fenner’s cricketground, waar sinds 1848 door Cambridge University wordt gespeeld.
 
Veel dank gaat uit naar de umpires en scorer Marik Bijl die zich de gehele dag beschikbaar hebben gesteld. Tevens dank aan alle Flamingo leden die naar HCC waren gekomen ter aanmoediging.
 
Met sportieve groet,
 
Steven de Bruin
Club Captain

FaceBook logo
LinkedIn logo
Instagram logo