Club kleuren

Flamingo Toernooien 2015

Op donderdag 13 en vrijdag 14 augustus werden op het terrein van Rood en Wit in Haarlem de finales van de Flamingo Jeugdtoernooien gehouden. Op beide dagen werd er op alle drie de velden gecricket, door ca 80 spelers, speelsters en spelertjes in de leeftijd 12 - 19.

Allereerst is het leuk om te vermelden dat Indiase cricketlegende Suresh Raina (de enige Indier met een century in zowel T20 Internationals, ODIs en Tests) woensdag na de wedstrijd ACC-VRA in de kooien heeft getraind met Paul van Meekeren, speler van ACC 1st XI en het Nederlands elftal. Alle aanwezige jeugd mocht blijven kijken, en achteraf mochten de gelukkige aanwezigen zelfs een balletje gooien/bowlen op Suresh Raina!  

FAST U14

In 2015 waren er vier clubs die deelnamen aan het Flamingo Aspiranten Toernooi voor jeugd tot en met 14 jaar. ACC, Rood en Wit, Bloemendaal en Quick Haag vochten om het officieuze landskampioenschap. ACC wist in de voorronden alle wedstrijden te winnen en behaalde dus vrij gemakkelijk de finale. Quick versloeg Rood en Wit en Bloemendaal, maar verloor in de laatste over van ACC. Desondanks wist ook Quick de finale te bereiken.

Vorig jaar wist ACC "De Dubbel" (FAST en FJT) te winnen, en lange tijd leek het erop dat ze ook dit jaar goed op weg waren. De finale bleek uiteindelijk een zinderend duel te worden. Het eerst battende Quick - dat na enige discussie aangevuld werd met een aantal R&W spelers om een 11 vs 11 wedstrijd te kunnen spelen - zette een totaal op het bord van 125 uit de twintig beschikbare overs. Lange tijd leek het erop dat ACC de pot gemakkelijk zou winnen, maar in een prachtig slotstuk wist Quick zich terug te knokken en uiteindelijk eindige de wedstrijd in een TIE! In de superover die hierop volgde, waarin beide teams 1 over krijgen om zoveel mogelijk runs te maken met slechts drie beschikbare batsmen, zette ACC Quick een target van 10. Dit bleek helaas voor ACC niet genoeg, want toen de eerste twee ballen van de over hoog op het clubhuis van R&W voor zes verdwenen, was de boel done and dusted. In een prachtige finale waarin twee bíjna even sterke teams het tegen elkaar opnamen, wist Quick dus uiteindelijk de titel binnen te slepen, hartstikke gefeliciteerd! Desondanks mag ACC trots zijn op een welverdiende tweede plaats in het Flamingo Aspiranten Toernooi 2015. Er is geweldig gecricket, en een mooier resultaat in een finale dan een tie is er bijna niet.  FJT U19

In de voorronden zijn twee centuries gescoord. R. Kalis van HCC (106) en R. Heinsbroek van Excelsior/Hermes/Sparta (118*) mogen zich Flamingo-Centurions noemen! Ook Hidde Overdijk (85), S. Zulfiqar (73) en G. Kroesen (57) hebben mooie innings gespeeld in de voorronden. In de eerste halve finale wist Excelsior/Hermes/Sparta knap een ietwat mager totaal van 124 te verdedigen. Met een stand van 70/2 leek Rood en Wit de pot makkelijk binnen te slepen, maar de Rotterdam/Schiedam combi vocht zich knap terug en won uiteindelijk met 15 runs. Op het andere veld zette ACC ook een ietwat mager totaal neer van 133. HCC is hier nooit in de problemen gekomen, en passeerde het totaal voor het verlies van drie wickets. De finale, gespeeld op het hoofdveld van R&W, bleek net zo spannend te zijn als de finale van het U14 toernooi. "Schiedam Cricket Stad", zoals het team vermeld staat op de scorecards, won de toss en begon met batten. Al gauw kregen ze hier spijt van, want de innings kwam nooit van de grond en met 89 ao uit 32 overs was de innings voorbij. J.W. Overdijk en F. Vecchi claimden allebei drie wickets. Highlight van de battinginnings was de 56 uit 76 ballen van Roel Verhagen, die hem uiteindelijk de titel Man of the Final opleverde, die werd uitgereikt door umpire Ruud Kaulingfreks. Menigeen langs de kant dacht dat HCC het totaal van 89 makkelijk zou gaan maken, maar niets bleek minder waar. Ook deze innings kwam nooit van de grond, en ondanks een knappe 30 van H. Overdijk zat HCC aan de kant voor 76. Gijs Kroesen claimde met 3-11-8 de beste bowlingcijfers van de innings, ondersteund door M. Hoornweg (2-22-6), D. van Slobbe (3-25-7) en R. Heinsbroek (2-9-7.1). Een zeer knappe overwinning van Excelsior/Hermes/Sparta, dat wellicht het eerste team is dat met twee dames het toernooi wint, gefeliciteerd! Ook grote hulde voor HCC, dat zich waardige verliezers toonde en trots mag zijn op een welverdiende tweede plaats. Op het helikopter veld vochten ACC en Rood en Wit om de derde plek. ACC kwam tot een totaal van 110 (S. Zulfiqar 56, S. Sardha 3-22-4). Onder luid gejuich en geroep (zie de video op de Facebook pagina van de Flamingo's, link staat hieronder) van de finalisten, wiens wedstrijd inmiddels afgelopen was, hielden A. Sudharsan (45*) en T. Dickmann (39*) het hoofd koel. In de veertiende over passeerde R&W het totaal van ACC, waarmee de Haarlemse club de derde plaats claimde.

Prijzen FJT

Beste fielder: Ratha Alphonse (7 dismissals)
Beste bowler: Jelte van der Leij (7-83-27)
Beste batsman: Hidde Overdijk (210 runs, HS 85, Avg 70)
Beste allrounder: G. Kroesen (7-59-19, 120 runs, HS 57, Avg 30)
Man of the Final: R. Verhagen (56 runs uit het totaal van 89)

1e plaats: Excelsior/Hermes/Sparta
2e plaats: HCC
3e plaats: R&W
4e plaats: ACC  

Bedankjes

Enorme dank voor het barteam van R&W, dat deze week geleid werd door Joep v/d Crommert, dat tijdens de finaledagen keihard heeft gewerkt om voor 8 teams lunches en een barbeque te verzorgen, alles was geweldig verzorgd. Ook danken de Flamingo's het bestuur van Rood en Wit voor het beschikbaar stellen van de velden. Ook willen de Flamingo's de betrokkenen (scorers, barpersoneel, rijders, toeschouwers, coaches en contactpersonen) bij de deelnemende clubs bedanken voor hun eindeloze inzet tijdens het toernooi. Zonder jullie komt het toernooi niet van de grond, enorme dank. Tot slot bedanken de Flamingo's alle umpires die zich bereid hebben gevonden wedstrijden te begeleiden tijdens het toernooi: Ruud Kaulingfreks, Rob Dhondai, Dave Hardy, Rob Mahabier, Tom de Jong, Satish Kumar Beella, Claas van Hees en Ashraf Jamal. In het bijzonder gaat dank uit naar Gerard Inden, die als leider van de umpirecommissie niet alleen de indeling van de umpires heeft verzorgd, maar ook zelf wedstrijden heeft begeleid.

Het was een prachtige week met mooi weer, hopelijk tot volgend jaar!

Trotse winnaars

 

 

Bekijk de foto's
FaceBook logo
LinkedIn logo
Instagram logo