Club kleuren

Rood & Wit winnaar Flamingo Jeugd Toernooi 2019

Vrijdag 19 juli wist Rood & Wit zich tot winnaar van Flamingo Jeugdtoernooi te kronen op complex van VCC.

Na een regenachtige dag waren de weergoden ons goed gezind op de FJT finaledag van 19 juli en lag het zonovergoten Voorburgse veld er prachtig bij!! Niet alle U19 spelers konden erbij zijn, maar met hulp van zeer talentvolle jongere spelers konden de poulewinnaars toch beginnen aan de strijd om de felbegeerde FJT-bokaal.
De drie poulewinnaars van deze 90 ste editie van het FJT waren Excelsior ’20, Rood & Wit en VCC, die bovenaan eindigden na de voorrondes tegen respectievelijk een Hermes/VOC combinatie, Dosti en Kampong en vanuit de regio den Haag HCC en Quick Hg. 
Omdat er diezelfde avond in de regio Amsterdam/Haarlem nog een T20 wedstrijd gespeeld moest worden, begonnen de teams vanuit deze regio aan de halve finales en werden zelfs alle wedstrijden ingekort tot 15 overs.

Rood & Wit won de toss en besloot te gaan batten. Maar liefst 125 runs zetten ze op het scorebord met het verlies van slechts 3 wickets. Het waren vooral Jack Devane (86) en Klaas Roelfsema (22) die verantwoordelijk waren voor deze hoge score, ondanks een aantal prachtig gebowlde ballen van Excelsior “20. Hoe zeer Excelsior ook vocht, met een sterke 43 no van Luuk Kroesen, kwamen ze met een totaal van 90 en een verlies van 7 wickets (Safraaz Sardha 2/9/3) echt te kort voor de overwinning.
Na een heerlijke lunch mocht Rood & Wit meteen door met de toss voor de wedstrijd tegen VCC, die VCC won en besloot te starten met batten. Door steengoed bowlen en fielden van R&W kwam VCC niet verder dan 93 runs met een verlies van 6 wickets (Alyan Razzaqi 28, Floris de Lange 25). De twee openingsbatsmen van R & W hadden er zin in en realiseerden zich dat een kampioenschap haalbaar zou kunnen zijn. Met vooral de bijdrage van Jack Devane (33) en Alexander de Graaff (28) passeerden ze het totaal van VCC al in de 11 de over. Met de overwinning van beide halve finales verzekerde

Rood & Wit zich van de eerste plaats en dus het gewonnen kampioenschap van het FJT 2019!!!!! Hierna moesten Excelsior ’20 en VCC nog strijden om de 2 de en 3 de plaats van het toernooi. Excelsior stuurde de heren en dames van VCC held veld eerst in. Door ijzersterk bowlen van met name Annemijn van Beuge (3/5/3!) eindigde Excelsior op een totaal van 96 met een geweldige 48 runs van Niels Etman en 26 van Mathijs Schewe. Dit totaal werd door VCC in de 15 de over, na het verlies van 5 wickets en met een bijdrage van eigenlijk iedereen, gepasseerd door VCC die daarmee de tweede plek op het FJT veroverde.

Ondanks de t/20 verplichtingen van een groot aantal R & W spelers, kon toch Flamingo voorzitter Wulf van Alkemade de mooie historische plaquette met de zilveren vogel en de medailles uitreiken aan een klein aantal afgevaardigden van de verdiende kampioen, Rood & Wit.

Deze mooie dag werd afgesloten in Flamingo stijl met een heerlijke BBQ voor iedereen en een boel gezelligheid! Met veel dank aan VCC voor de gastvrijheid, de umpires en scorers voor hun tomeloze inzet, Paul Jan Bakker voor het leiden van het toernooi en alle spelers voor hun sportieve deelname! We kijken nu al uit naar de 91 ste FJT, volgend jaar op Rood & Wit!

Bekijk de foto's
FaceBook logo
LinkedIn logo
Instagram logo