Club kleuren

Satar Alladin onverwacht overleden in het ziekenhuis

Vanmorgen hebben wij het droevige nieuws ontvangen over het overlijden van Flamingo lid Satar Alladin. Satar was sinds 1990 lid van de Flamingo's. Hieronder het indrukwekkende Memoriam dat staat beschreven op de site van SGS:

Satar Alladin: 07-07-1938 - 06-04-2020  

Vanmorgen kreeg ik via Facebook een bericht van Pyara Gokoel door “Meneer Ohm je grote vriend Satar is er niet meer”. Na vele telefoontjes om Geerta te condoleren met het verlies van haar en onze Satar heb ik de moed opgegeven en goede vrienden van ons beiden opgebeld om te horen of die iets meer konden zeggen.

En dan krijg je het trieste verhaal van iemand die een afspraak wilde maken voor een etentje en Satar op zijn 06 belde. Hij kreeg Satar aan de bel en die was bijzonder kort met het gesprek “ik lig in het ziekenhuis, ben ernstig ziek, gaat niet goed, ben moe, blijf jij gezond” en hij hing op.

Ik vrees dat wij geen afscheid kunnen nemen van onze kleine, maar grote vriend die 60 (!) jaar lang zijn stempel drukte op het cricket bij VUC, The Travellords, V.S.O.P en natuurlijk SGS en daar op het laatst bij onze Senioren Onderlinge. En waar je Satar zag zag je natuurlijk Geerta die trouw bij al zijn wedstrijden aanwezig was. Helaas moet ik vermelden dat zij op dit moment in het ziekenhuis verblijft.

Voor cricket in Nederland heeft Satar veel betekend: zo was hij één van de grote organisatoren (met wijlen Jan Wilts) van het eerste ICC toernooi buiten Engeland (1990) dat een groot succes werd. Jarenlang zat hij in de scheidsrechtercommissie van de KNCB en was ook een bondsumpire.

Bij cricket gaat het om cijfers en prestaties en die van het batten van Satar zullen nog jarenlang boven aan de lijst van de beste prestaties aller tijden prijken. Van Maarten Ingelse kreeg ik de eindstand van de geweldige innings van Satar door:
In 38 jaar speelde hij maar liefst 796 wedstrijden. Hij speelde 761 innings en scoorde daarin 20.571 runs met een hoogste score van 111 not out  en een gemiddelde van 32.86!!  Ook bowlde hij 608 overs waarin hij 124 wickets nam voor 2.940 runs en als fielder wist hij 191 vangen te pakken. 
Met deze cijfers voerde Satar de top 25 aller tijden BATTEN  aan en zal dat nog vele jaren doen! In de top 15 aller tijden Overige Fielders staat hij op de 3e plaats en ook daarin zal de komende decennia geen verandering in komen.

SGS heeft een kanjer verloren. Een kanjer die in 2009 terecht met ons Gouden Ereteken werd onderscheiden nadat hij in 2002 al Lid van Verdienste was geworden voor zijn activiteiten voor SGS en cricket in het algemeen.

Prettige herinneringen zullen wij koesteren en zijn naam zal nog lang in onze geschiedenis voortleven.

Rust zacht makker!

Duco Ohm - 07-04-2020

FaceBook logo
LinkedIn logo
Instagram logo