Club kleuren

Verslag Annemijn van Beuge uit Perth

Annemijn van Beuge is afgelopen winter naar Perth, Australië gevlogen om daar te gaan trainen en spelen met hulp van de FCA. Hierbij haar verslag:

 

G’day mates, how are you goin’?

Welgeteld waren het 4 maanden en 20 dagen dat ik in Perth heb gewoond en andere plekken in het oh zo mooie Australië heb gezien. Ik zeg dan ook met pijn in mijn hart dat het erop zit. Ik heb het leuker gehad dan ik ooit had durven dromen.

Australië liep een beetje achter op Europa wat betreft het coronavirus en dat kwam heel goed uit. Ik heb alle wedstrijden gespeeld en alle trainingen van Job van Bunge afgemaakt. Na mijn tijd in Perth heb ik zelfs nog 2 weken de toerist uit kunnen hangen in andere delen van Australië.

Wat veel indruk op me maakte was de hoeveelheid cricket die ik om me heen zag. Toen ik aankwam in Perth zag ik vanuit de lucht overal cricketvelden en ik zag al snel hoe veel mensen cricket spelen. Ik was vooral onder de indruk van het aantal vrouwen en meisjes. Er waren vier clubs met elk minstens één meisjesteam en één of meerdere damesteams. En dat was alleen al in Perth, een kleine stad vergeleken met steden aan de andere kant van Australië. Toen ik in Brisbane was om mijn Nederlands elftal teamgenoten Iris Zwilling en Caroline de Lange op te zoeken, begreep ik dat daar nog meer damesteams zijn.

Doordat er zo veel vrouwen en meisjes cricketen in Australië is het niveau een stuk hoger dan in Nederland. De Womens Big Bash League (de hoogste damescompetitie in Australië) speelsters blonken hierin uit en van hen heb ik veel geleerd. Ik hoop dat cricket in Nederland ook ooit zo groot wordt als in Australië.

Iedereen die een tijdje wil cricketen in het buitenland raad ik aan om in Perth clubcricket te gaan spelen en bij de Perth Cricket Academy van Job van Bunge. Mijn algemene kennis over cricket is enorm vergroot, mijn cricketskills idem dito en ik heb mijn eerste 50 gemaakt bij de mannen!

Naast een geweldige cricketervaring krijg je er ook nog bij: een gemiddelde temperatuur van 30 graden, prachtige witte stranden met helder blauw zeewater en een naar mijn mening geweldig Aussie accent!

De Flamingo’s hebben mij in dit alles ondersteund en daar ben ik ze heel dankbaar voor.

Ik weet nu al dat ik terug ga naar Down Under maar ik weet alleen nog niet wanneer. Ik moet namelijk ook een keer aan mijn studie beginnen…

Tot ziens en zoals de Aussies zeggen:

Press on. Keep well. Have a good one!

 

Annemijn van Beuge

Bekijk de foto's
FaceBook logo
LinkedIn logo
Instagram logo