Club kleuren

Verslag Robine Rijke van Australië

Eind september ben ik naar Australië gevolgen, om samen met Sterre Kalis de Nederlandse winter te ontvluchten.  We woonden in Melbourne en speelden voor de club Prahran CC. De club speelde het hoogste amateurniveau, premier league, van de staat Victoria. Het cricketniveau was dus hoog: mijn teamgenoten en tegenstanders speelden professioneel cricket voor Big Bash teams en zelfs voor het Australische elftal.


In het begin moest ik erg wennen aan het spelen in een nieuw team. In Nederland speel ik al jaren met dezelfde teamgenoten en ben ik zelfs captain bij Quick. Hier moest ik opnieuw vechten voor mijn plekje. Uiteindelijk is dit helemaal goed gekomen. Zowel batten als bowlend kon ik mijn bijdrage leveren voor het team.

Naast wedstrijden spelen heb ik zo veel mogelijk getraind. Ik heb zelfs een keer mee mogen trainen met de Renegades, het Big Bash team van Victoria. Verder heb ik met een bowlingcoach hard aan mijn actie gewerkt. Naast zelf cricketen heb ik training gegeven aan kinderen en damesteams en bij jeugdtoernooien gecoacht. Ik kwam natuurlijk voor het cricket, maar heb ook geprobeerd om wat van het land te zien. Net zoals ik zijn er afgelopen winter meerdere teamgenoten in Australië gaan cricketen. We hebben elkaar opgezocht in Sydney, Brisbane en Melbourne. Het was echt heel gek, maar natuurlijk onwijs gezellig, om hen aan de andere kant van de wereld te zien!

Het seizoen in Australië was een onwijs leuke en leerzame ervaring. Wonen en cricketen in een totaal nieuwe omgeving heeft mij op heel veel vlakken nieuwe dingen bijgebracht. Alles wat ik geleerd heb zal ik zeker kunnen gebruiken bij mijn verdere cricketcarrière.

In november spelen we met het Nederlands damesteam mogelijk een WK-kwalicatietoernooi. Dit toernooi stond deze maand gepland, maar kon door corona niet gespeeld worden. Ik hoop natuurlijk dat het toernooi in Dubai door zal gaan, want ik ben onwijs benieuwd hoe ver we het gaan schoppen met al onze nieuwe cricketervaringen!

Bekijk de foto's
FaceBook logo
LinkedIn logo
Instagram logo